Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

ЗАЗ 965 (Зроблено у Львові)
На сторінку 1, 2  Наст.

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
taras_rudno

Статус: Offline
Зареєстрований: 09.02.2011
Повідомлення: 5
Моє авто: ЗАЗ 965

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 14:28    Заголовок повідомлення: ЗАЗ 965 (Зроблено у Львові) Відповісти з цитатою

Спробую написати про своє невеличке ретро захоплення вітчизняного виробництва.
Отже завжди мріяв мати ретро автомобільчик. Довго думав шукав вибирав. Але мої роздуми видавали лише один результат ЗАЗ 965. Чому?
- Це перший народний автомобільчик України неньки.
- Затрати на відновлення і реставрацію із-за легкої конструкції будуть найменшими якщо розглядати автопром СССР
- розхід палива - можна їздити трошки кудись
- шокуючі розміри (маленький - коли цей автомобільчик стоїть поруч всіх пересічних авто - дивує своїми розмірами.
- основним поштовхом на купівлю цього авто був вступ до клубу горбатих Запорожців, який веде активну діяльність і є найбільшим і найбільш впливовим клубом ретро авто в Україні.
Отже історія розпочиналася із перегляду багатьох екземплярів у цілій Львівській області. Основними критеріями пошуку були:
- стан повинен був бути кращим за середній
- 100% комплектність
- мінімум колхозу особливо із зварювальними роботами
- без ДТП (як правило "перевериші")
- не іржавий кузов.
- ще одна моя слабість - чорні номера СССР, тобто першої реєстрації вони дуже пасують таким автомобільчикам, більше того їхні місця під номерні знаки розраховані саме на такі розміри.
І ось вона "вуаля" Я знайшов такий апарат. Він відповідав всім моїм вимогам і коли я його купив я отримав навіть більше ніж я хотів. Дуже задоволений і не жалію анітрішки про купівлю такого авто для задоволення. Зараз потихенько збираю детальки для повної гармонії і збираю грошики на все необхідне для відновлення. Ціль - повний сток оригінал. Хоча вже тепер є думки щодо другого комплекту коліс рідних - розварок і зрозуміло що буде заниженим. Але це речі які дуже легко виправимі і при бажанні можна буде повернутися в повний сток.
Отже кілька фоток для початку (на фото він уже розібраний мною зняте абсолютно все. Кузов підготовляється до малярних робіт)
П.С. буду дуже вдячний за будь-яку допомогу детальки, інформація про продаж чи просто наявність будь-яких запчастинок, література і т.д.

П.С не дуже вмію вставляти фотки тут в постах. Тому прошу для перегляду робіт перейти до галереї. На даний період авто вже повністю зібране готовиться до запуску.

Вітайте нового Зазовода Very Happy

Є ще темка тут: Все по порядку розписано

http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=21&t=28058

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
Olexandr'95

Зареєстрований: 06.10.2008
Повідомлення: 1754
Моє авто: BMW E34

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 14:42    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

С открытием. Wink

priedinieks

Зареєстрований: 13.02.2009
Повідомлення: 746
Моє авто: zaz 965a

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 16:33    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

С "прибытием", люди с таким подходом на форуме нужны (имхо). Удачи...

semioncheff
Сын ЗАЗ-Полка

Зареєстрований: 16.04.2011
Повідомлення: 164

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 19:20    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

хорошо что новые люди появляются на этом замечательном форуме,фото ещё нужно))! Cool поздравляю!
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення ICQ Number
weld_master

Зареєстрований: 09.04.2011
Повідомлення: 616
Моє авто: ЗАЗ-965А

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 22:43    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Поздравляю с открытием гаража, Тарас!

З.Ы. С "дідком" в мой адрес ты явно погарячился! Laughing

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
CrusadeR

Зареєстрований: 16.12.2008
Повідомлення: 1110
Моє авто: '65 ЗАЗ 965АЭ, '76 ЗАЗ 968, 2х'73 АЗЛК 408ИЭ '77 АЗЛК 2140

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 22:47    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ну что же, цель сделать полностью стоковый автомобиль крайне похвальна. Мне, как чуть ли не единственному здесь ценителю стока на деле, а не на словах, очень даже радостно читать об этом. Сток нынче большая редкость, всем теперь нравится унылый мейнстрим с разварками, вайтволлами и опусканиями. И все приписки о том, что "все можно вернуть в оригинал" - ерунда на самом деле. Никто ничего никуда не возвращает, проверено и не раз. Так что, если решил делать - сток - делай сток. Если решил делать не сток - делай не сток. Промежуточных вариантов не бывает.
Машина 67го года? Ни одного горбатовского мотора я в галерее не увидел, увы. Цвет дисков тоже не тот. Насчет корпуса приборки, думаю, и так все понятно. Рисунок шин неужто самый ранний ?? Зеркало АЭшное, я надеюсь, к установке не готовится?
А так да, работа впечатляющая проведена, большое уважение. Как покрашены номера - особо понравилось.

валдик968

Зареєстрований: 26.11.2007
Повідомлення: 1554
Моє авто: ЗАЗ 968М

ПовідомленняДодано: 23 Листопад 2012 23:54    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Горби тру , Львов форум чушь Rolling Eyes

mamay

Зареєстрований: 19.01.2012
Повідомлення: 715

ПовідомленняДодано: 24 Листопад 2012 00:17    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Хороший автомобиль получается , желаю удачи в нелёгком деле.

Serg.zp

Зареєстрований: 16.09.2007
Повідомлення: 644
Моє авто: ЗАЗ-965А, 1964

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 01:12    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Хорошая работа проделана!
Делай оригинал (сток) раз уж так решил и не отвлекайся.
По фотографиям не все видно. Но вижу, что литература которая есть, позволяет делать оригинал.
Какой эмалью цвет/фирма покрасили?

Передняя подвеска переделана была наверное еще прежним хозяином в безшкворневую.

Щиток приборов (черный 68 года) похоже новый нашелся где-то?
Щетчик километража разделен перегородками в отличие от первых.
В нем наоборот "фары" и "указатель поворота" - соответственно может по длине не хватить проводов в старой проводке.
По цвету пластика можно весь салон сделать черным (черный руль, ручки) или красть в светлый беж пластик щитка приборов, шлицевую часть руля и "дудку" вала руля. Это если белый руль хороший.
Хотя можно и не красить щиток, если он хорош.
Руль и дудку красить по-любому.

Мотор 30 лс подойдет тот который охлаждается "на выдув".
Надо переукомплектовать:
- заменить заметную кривую маслозаливную горловину на маленькую с креплением на 4 точки;
- собрать полный комплект кожухов (щитков) вокруг цилиндров для правильного охлаждения. И делать это надо до сборки и тем более до установки мотора на авто;
- заменить кожух вентилятора на кожух с трубкой для охлаждения генератора;
- сверлить блок - ставить сапун. (если его там наверное нет).

Удивил размер гаражика!!!
И количество кубков!!!

Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
taras_rudno

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 10:38    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

weld_master писав(ла):
Поздравляю с открытием гаража, Тарас!

З.Ы. С "дідком" в мой адрес ты явно погарячился! Laughing

Дякую. І дякую за дзеркальце. Не знаю чому я так вирішив... і подумав що ти набагато старший. Пробач за неправильне висловлювання. П.С. памятаю ще за другий грибок. Напиши мені в приват адрес я тобі ще один вишлю.

Повернутися до початку
taras_rudno

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 10:50    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

CrusadeR писав(ла):
Ну что же, цель сделать полностью стоковый автомобиль крайне похвальна. Мне, как чуть ли не единственному здесь ценителю стока на деле, а не на словах, очень даже радостно читать об этом. Сток нынче большая редкость, всем теперь нравится унылый мейнстрим с разварками, вайтволлами и опусканиями. И все приписки о том, что "все можно вернуть в оригинал" - ерунда на самом деле. Никто ничего никуда не возвращает, проверено и не раз. Так что, если решил делать - сток - делай сток. Если решил делать не сток - делай не сток. Промежуточных вариантов не бывает.
Машина 67го года? Ни одного горбатовского мотора я в галерее не увидел, увы. Цвет дисков тоже не тот. Насчет корпуса приборки, думаю, и так все понятно. Рисунок шин неужто самый ранний ?? Зеркало АЭшное, я надеюсь, к установке не готовится?
А так да, работа впечатляющая проведена, большое уважение. Как покрашены номера - особо понравилось.

Дякую за критику. Машина дійсно 67 року. На рахунок двигунів - не розумію з чого такий висновок що мотора від горбатого ні єдиного немає? то по перше. по друге - в галереї не всі фото. в мене в наявності 5 двигунів і 6 КПП.Є 27. є і 30 к.с. Колір дисків - це вже не така велика проблема. Корпус приборки в мене чорного кольору. він зараз у маляра разом із всіма бежевими елементами які потребували покраски. Так що в салоні все буде бежевого кольору. так як по заводу. Розумію що нутро приборки - від новішого. не та колірна гама. так що шукаю ще бежеву . Зараз першочерговою задачею є виїхати на достойному авто. а потім вже буду вдосконалювати ішукати всі необхдні дрібниці - щоб авто відповідало всім параметрам. Надіюся що все получиться. Дякую за похвалу і за критику. Врахую всі зауваження. Буду максимально притримуватися оригіналу.

Повернутися до початку
taras_rudno

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 11:00    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Serg.zp писав(ла):
Хорошая работа проделана!
Делай оригинал (сток) раз уж так решил и не отвлекайся.
По фотографиям не все видно. Но вижу, что литература которая есть, позволяет делать оригинал.
Какой эмалью цвет/фирма покрасили?

Передняя подвеска переделана была наверное еще прежним хозяином в безшкворневую.

Щиток приборов (черный 68 года) похоже новый нашелся где-то?
Щетчик километража разделен перегородками в отличие от первых.
В нем наоборот "фары" и "указатель поворота" - соответственно может по длине не хватить проводов в старой проводке.
По цвету пластика можно весь салон сделать черным (черный руль, ручки) или красть в светлый беж пластик щитка приборов, шлицевую часть руля и "дудку" вала руля. Это если белый руль хороший.
Хотя можно и не красить щиток, если он хорош.
Руль и дудку красить по-любому.

Мотор 30 лс подойдет тот который охлаждается "на выдув".
Надо переукомплектовать:
- заменить заметную кривую маслозаливную горловину на маленькую с креплением на 4 точки;
- собрать полный комплект кожухов (щитков) вокруг цилиндров для правильного охлаждения. И делать это надо до сборки и тем более до установки мотора на авто;
- заменить кожух вентилятора на кожух с трубкой для охлаждения генератора;
- сверлить блок - ставить сапун. (если его там наверное нет).

Удивил размер гаражика!!!
И количество кубков!!!

Дякую. Дякую. Я був здивований вашим екземпляром. Бачив у Львові його на виставках. Прикро що зачепили вам таку красуню в нас. В салоні всі елементи будуть пофарбовані в беж. Вже в маляра. Щиток буду шукати ранніший. По мотору. Горловина замінена на коротку. Комплект кожухів є. кожух із охолодженням - є все є. також малюється в чорний колір. Кубки це заслуги за автозмагання. Гараж збудував цього року. Оскільки я любитель авто то зробив собі гараж такий як мріяв. Розміри 7х10м. із воротами виїзлджними довжиною 5м. Зараз доокомплектовую всіма необхідними інструментами. Дякую за критику і компліменти. Буду вдячний за зауваження в подальшому процесі і за допомогу.
На рахунок фарби - я у вас питався в який колір ви свій фарбували. Якщо мені память не зраджує то Хеліос колір бриз. Свій колір - я не можу сказати бо не памятаю.

Повернутися до початку
Serg.zp

Зареєстрований: 16.09.2007
Повідомлення: 644
Моє авто: ЗАЗ-965А, 1964

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 13:59    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

По цвету краски - я как раз и спрашивал не такой ли как у меня, чтоб не было одинаковых Smile
По щитку приборов - не заморачивайся с поиском старого. Этот очень даже подойдет.
По замене маслозаливной горловины - проверь есть ли на моторе сапун.

Мою машину уже подрихтовал и покрасил.
Готовлюсь приехать весной во Львов.

Напиши свой телефон - буду в январе недельку вокруг Львова, интересно будет живьем на процесс реставрации посмотреть
Smile

Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
weld_master

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2012 14:52    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

[quote="taras_rudno"]
weld_master писав(ла):
...памятаю ще за другий грибок. Напиши мені в приват адрес я тобі ще один вишлю.

в ЛС

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
taras_rudno

ПовідомленняДодано: 13 Грудень 2012 17:19    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Шукаю вставку емблему ЗАЗ. Куплю або обміняю на інші запчастини. Ще потрібен передній бампер по адекватній ціні в хорошому стані.

http://zaz.kiev.ua/forum/gallery/?do=sf&g=24772&a=5231&f=67092

Повернутися до початку
taras_rudno

ПовідомленняДодано: 13 Лютий 2013 17:30    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Виникло два питання:
1. Яке масло заливати? Яку марку? І чи потрібно промивочним маслом користуватися перед заливанням нового бо не відомо що було залито перед тим. Якщо так то яким саме?
2. Якої ємкості ставити акумулятор? Двигун 30 к.с. генератор 350. ? Щоб нормально все працювало.. Бо чув що є проблеми якщо поставити завеликої ємкості то не дозаряжання може привести до швидкого виходу із строю акумулятора. Cool Буду вдячний за поради

Повернутися до початку
Olexandr'95

ПовідомленняДодано: 13 Лютий 2013 17:56    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Как на меня:
1. Минералка 15W40
Промывочными маслами никогда не пользовался.
2. 55a\h

weld_master

ПовідомленняДодано: 13 Лютий 2013 20:59    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Olexandr'95 писав(ла):

2. 55a\h

А он на Горби в штатное место влезет? Rolling Eyes

Повернутися до початку
Olexandr'95

ПовідомленняДодано: 13 Лютий 2013 23:00    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Влезет, проверено. Wink

Roskо
Львівський Маньяк
Львівський Маньяк

Зареєстрований: 07.12.2009
Повідомлення: 3185
Моє авто: Багато Запорожців

ПовідомленняДодано: 14 Лютий 2013 01:48    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Вже їздить, шеби гальмував було б взагалі відмінно! правда Тарас? Laughing

Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку 1, 2  Наст.
Сторінка 1 з 2

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум