Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
taras_rudno

Статус: Offline Зареєстрований: 09.02.2011 Повідомлення: 5 Звідки: Львів Моє авто: ЗАЗ 965
|
Додано: 23 Листопад 2012 14:28 Заголовок повідомлення: ЗАЗ 965 (Зроблено у Львові) |
|
|
Спробую написати про своє невеличке ретро захоплення вітчизняного виробництва.
Отже завжди мріяв мати ретро автомобільчик. Довго думав шукав вибирав. Але мої роздуми видавали лише один результат ЗАЗ 965. Чому?
- Це перший народний автомобільчик України неньки.
- Затрати на відновлення і реставрацію із-за легкої конструкції будуть найменшими якщо розглядати автопром СССР
- розхід палива - можна їздити трошки кудись
- шокуючі розміри (маленький - коли цей автомобільчик стоїть поруч всіх пересічних авто - дивує своїми розмірами.
- основним поштовхом на купівлю цього авто був вступ до клубу горбатих Запорожців, який веде активну діяльність і є найбільшим і найбільш впливовим клубом ретро авто в Україні.
Отже історія розпочиналася із перегляду багатьох екземплярів у цілій Львівській області. Основними критеріями пошуку були:
- стан повинен був бути кращим за середній
- 100% комплектність
- мінімум колхозу особливо із зварювальними роботами
- без ДТП (як правило "перевериші")
- не іржавий кузов.
- ще одна моя слабість - чорні номера СССР, тобто першої реєстрації вони дуже пасують таким автомобільчикам, більше того їхні місця під номерні знаки розраховані саме на такі розміри.
І ось вона "вуаля" Я знайшов такий апарат. Він відповідав всім моїм вимогам і коли я його купив я отримав навіть більше ніж я хотів. Дуже задоволений і не жалію анітрішки про купівлю такого авто для задоволення. Зараз потихенько збираю детальки для повної гармонії і збираю грошики на все необхідне для відновлення. Ціль - повний сток оригінал. Хоча вже тепер є думки щодо другого комплекту коліс рідних - розварок і зрозуміло що буде заниженим. Але це речі які дуже легко виправимі і при бажанні можна буде повернутися в повний сток.
Отже кілька фоток для початку (на фото він уже розібраний мною зняте абсолютно все. Кузов підготовляється до малярних робіт)
П.С. буду дуже вдячний за будь-яку допомогу детальки, інформація про продаж чи просто наявність будь-яких запчастинок, література і т.д.
П.С не дуже вмію вставляти фотки тут в постах. Тому прошу для перегляду робіт перейти до галереї. На даний період авто вже повністю зібране готовиться до запуску.
Вітайте нового Зазовода
Є ще темка тут: Все по порядку розписано
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=21&t=28058
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Olexandr'95

Статус: Offline Зареєстрований: 06.10.2008 Повідомлення: 1754 Звідки: КИЕВ Моє авто: BMW E34
|
Додано: 23 Листопад 2012 14:42 Заголовок повідомлення: |
|
|
С открытием. 
_________________ Автомобиль — не роскошь, роскошь — запчасти к нему. |
|
Повернутися до початку |
|
 |
priedinieks

Статус: Offline Зареєстрований: 13.02.2009 Повідомлення: 746 Звідки: Latvia Моє авто: zaz 965a
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
semioncheff Сын ЗАЗ-Полка

Статус: Offline Зареєстрований: 16.04.2011 Повідомлення: 164 Звідки: Пенза
|
Додано: 23 Листопад 2012 19:20 Заголовок повідомлення: |
|
|
хорошо что новые люди появляются на этом замечательном форуме,фото ещё нужно))! поздравляю!
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
weld_master

Статус: Offline Зареєстрований: 09.04.2011 Повідомлення: 616 Звідки: Україна Нікополь Моє авто: ЗАЗ-965А
|
Додано: 23 Листопад 2012 22:43 Заголовок повідомлення: |
|
|
Поздравляю с открытием гаража, Тарас!
З.Ы. С "дідком" в мой адрес ты явно погарячился! 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
CrusadeR

Статус: Offline Зареєстрований: 16.12.2008 Повідомлення: 1110 Звідки: РСФСР, КЖ, Обнинск Моє авто: '65 ЗАЗ 965АЭ, '76 ЗАЗ 968, 2х'73 АЗЛК 408ИЭ '77 АЗЛК 2140
|
Додано: 23 Листопад 2012 22:47 Заголовок повідомлення: |
|
|
Ну что же, цель сделать полностью стоковый автомобиль крайне похвальна. Мне, как чуть ли не единственному здесь ценителю стока на деле, а не на словах, очень даже радостно читать об этом. Сток нынче большая редкость, всем теперь нравится унылый мейнстрим с разварками, вайтволлами и опусканиями. И все приписки о том, что "все можно вернуть в оригинал" - ерунда на самом деле. Никто ничего никуда не возвращает, проверено и не раз. Так что, если решил делать - сток - делай сток. Если решил делать не сток - делай не сток. Промежуточных вариантов не бывает.
Машина 67го года? Ни одного горбатовского мотора я в галерее не увидел, увы. Цвет дисков тоже не тот. Насчет корпуса приборки, думаю, и так все понятно. Рисунок шин неужто самый ранний ?? Зеркало АЭшное, я надеюсь, к установке не готовится?
А так да, работа впечатляющая проведена, большое уважение. Как покрашены номера - особо понравилось.
_________________ Вы смеетесь? Или вы издеваетесь? (с) |
|
Повернутися до початку |
|
 |
валдик968

Статус: Offline Зареєстрований: 26.11.2007 Повідомлення: 1554 Звідки: ХАРЬКОВ, ХТЗ Моє авто: ЗАЗ 968М
|
Додано: 23 Листопад 2012 23:54 Заголовок повідомлення: |
|
|
Горби тру , Львов форум чушь 
_________________ Есле каму нужен званить - 0930284189 |
|
Повернутися до початку |
|
 |
mamay

Статус: Offline Зареєстрований: 19.01.2012 Повідомлення: 715 Звідки: Украина, Харьков ХТЗ Моє авто: ЗАЗ 965
|
Додано: 24 Листопад 2012 00:17 Заголовок повідомлення: |
|
|
Хороший автомобиль получается , желаю удачи в нелёгком деле.
_________________ 067-672-29-50 Александр |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Serg.zp

Статус: Offline Зареєстрований: 16.09.2007 Повідомлення: 644 Звідки: Запорожье Моє авто: ЗАЗ-965А, 1964
|
Додано: 26 Листопад 2012 01:12 Заголовок повідомлення: |
|
|
Хорошая работа проделана!
Делай оригинал (сток) раз уж так решил и не отвлекайся.
По фотографиям не все видно. Но вижу, что литература которая есть, позволяет делать оригинал.
Какой эмалью цвет/фирма покрасили?
Передняя подвеска переделана была наверное еще прежним хозяином в безшкворневую.
Щиток приборов (черный 68 года) похоже новый нашелся где-то?
Щетчик километража разделен перегородками в отличие от первых.
В нем наоборот "фары" и "указатель поворота" - соответственно может по длине не хватить проводов в старой проводке.
По цвету пластика можно весь салон сделать черным (черный руль, ручки) или красть в светлый беж пластик щитка приборов, шлицевую часть руля и "дудку" вала руля. Это если белый руль хороший.
Хотя можно и не красить щиток, если он хорош.
Руль и дудку красить по-любому.
Мотор 30 лс подойдет тот который охлаждается "на выдув".
Надо переукомплектовать:
- заменить заметную кривую маслозаливную горловину на маленькую с креплением на 4 точки;
- собрать полный комплект кожухов (щитков) вокруг цилиндров для правильного охлаждения. И делать это надо до сборки и тем более до установки мотора на авто;
- заменить кожух вентилятора на кожух с трубкой для охлаждения генератора;
- сверлить блок - ставить сапун. (если его там наверное нет).
Удивил размер гаражика!!!
И количество кубков!!!
_________________ Водителю автомобиля запрещается соскакивать с него до полной остановки машины.
(Параграф 12 "Основные правила езды" СССР, 1931 г) |
|
Повернутися до початку |
|
 |
taras_rudno

Статус: Offline Зареєстрований: 09.02.2011 Повідомлення: 5 Звідки: Львів Моє авто: ЗАЗ 965
|
Додано: 26 Листопад 2012 10:38 Заголовок повідомлення: |
|
|
weld_master писав(ла): |
Поздравляю с открытием гаража, Тарас!
З.Ы. С "дідком" в мой адрес ты явно погарячился!  |
Дякую. І дякую за дзеркальце. Не знаю чому я так вирішив... і подумав що ти набагато старший. Пробач за неправильне висловлювання. П.С. памятаю ще за другий грибок. Напиши мені в приват адрес я тобі ще один вишлю.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
taras_rudno

|
Додано: 26 Листопад 2012 10:50 Заголовок повідомлення: |
|
|
CrusadeR писав(ла): |
Ну что же, цель сделать полностью стоковый автомобиль крайне похвальна. Мне, как чуть ли не единственному здесь ценителю стока на деле, а не на словах, очень даже радостно читать об этом. Сток нынче большая редкость, всем теперь нравится унылый мейнстрим с разварками, вайтволлами и опусканиями. И все приписки о том, что "все можно вернуть в оригинал" - ерунда на самом деле. Никто ничего никуда не возвращает, проверено и не раз. Так что, если решил делать - сток - делай сток. Если решил делать не сток - делай не сток. Промежуточных вариантов не бывает.
Машина 67го года? Ни одного горбатовского мотора я в галерее не увидел, увы. Цвет дисков тоже не тот. Насчет корпуса приборки, думаю, и так все понятно. Рисунок шин неужто самый ранний ?? Зеркало АЭшное, я надеюсь, к установке не готовится?
А так да, работа впечатляющая проведена, большое уважение. Как покрашены номера - особо понравилось. |
Дякую за критику. Машина дійсно 67 року. На рахунок двигунів - не розумію з чого такий висновок що мотора від горбатого ні єдиного немає? то по перше. по друге - в галереї не всі фото. в мене в наявності 5 двигунів і 6 КПП.Є 27. є і 30 к.с. Колір дисків - це вже не така велика проблема. Корпус приборки в мене чорного кольору. він зараз у маляра разом із всіма бежевими елементами які потребували покраски. Так що в салоні все буде бежевого кольору. так як по заводу. Розумію що нутро приборки - від новішого. не та колірна гама. так що шукаю ще бежеву . Зараз першочерговою задачею є виїхати на достойному авто. а потім вже буду вдосконалювати ішукати всі необхдні дрібниці - щоб авто відповідало всім параметрам. Надіюся що все получиться. Дякую за похвалу і за критику. Врахую всі зауваження. Буду максимально притримуватися оригіналу.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
taras_rudno

|
Додано: 26 Листопад 2012 11:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
Serg.zp писав(ла): |
Хорошая работа проделана!
Делай оригинал (сток) раз уж так решил и не отвлекайся.
По фотографиям не все видно. Но вижу, что литература которая есть, позволяет делать оригинал.
Какой эмалью цвет/фирма покрасили?
Передняя подвеска переделана была наверное еще прежним хозяином в безшкворневую.
Щиток приборов (черный 68 года) похоже новый нашелся где-то?
Щетчик километража разделен перегородками в отличие от первых.
В нем наоборот "фары" и "указатель поворота" - соответственно может по длине не хватить проводов в старой проводке.
По цвету пластика можно весь салон сделать черным (черный руль, ручки) или красть в светлый беж пластик щитка приборов, шлицевую часть руля и "дудку" вала руля. Это если белый руль хороший.
Хотя можно и не красить щиток, если он хорош.
Руль и дудку красить по-любому.
Мотор 30 лс подойдет тот который охлаждается "на выдув".
Надо переукомплектовать:
- заменить заметную кривую маслозаливную горловину на маленькую с креплением на 4 точки;
- собрать полный комплект кожухов (щитков) вокруг цилиндров для правильного охлаждения. И делать это надо до сборки и тем более до установки мотора на авто;
- заменить кожух вентилятора на кожух с трубкой для охлаждения генератора;
- сверлить блок - ставить сапун. (если его там наверное нет).
Удивил размер гаражика!!!
И количество кубков!!! |
Дякую. Дякую. Я був здивований вашим екземпляром. Бачив у Львові його на виставках. Прикро що зачепили вам таку красуню в нас. В салоні всі елементи будуть пофарбовані в беж. Вже в маляра. Щиток буду шукати ранніший. По мотору. Горловина замінена на коротку. Комплект кожухів є. кожух із охолодженням - є все є. також малюється в чорний колір. Кубки це заслуги за автозмагання. Гараж збудував цього року. Оскільки я любитель авто то зробив собі гараж такий як мріяв. Розміри 7х10м. із воротами виїзлджними довжиною 5м. Зараз доокомплектовую всіма необхідними інструментами. Дякую за критику і компліменти. Буду вдячний за зауваження в подальшому процесі і за допомогу.
На рахунок фарби - я у вас питався в який колір ви свій фарбували. Якщо мені память не зраджує то Хеліос колір бриз. Свій колір - я не можу сказати бо не памятаю.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Serg.zp

Статус: Offline Зареєстрований: 16.09.2007 Повідомлення: 644 Звідки: Запорожье Моє авто: ЗАЗ-965А, 1964
|
Додано: 26 Листопад 2012 13:59 Заголовок повідомлення: |
|
|
По цвету краски - я как раз и спрашивал не такой ли как у меня, чтоб не было одинаковых
По щитку приборов - не заморачивайся с поиском старого. Этот очень даже подойдет.
По замене маслозаливной горловины - проверь есть ли на моторе сапун.
Мою машину уже подрихтовал и покрасил.
Готовлюсь приехать весной во Львов.
Напиши свой телефон - буду в январе недельку вокруг Львова, интересно будет живьем на процесс реставрации посмотреть

_________________ Водителю автомобиля запрещается соскакивать с него до полной остановки машины.
(Параграф 12 "Основные правила езды" СССР, 1931 г) |
|
Повернутися до початку |
|
 |
weld_master

Статус: Offline Зареєстрований: 09.04.2011 Повідомлення: 616 Звідки: Україна Нікополь Моє авто: ЗАЗ-965А
|
Додано: 26 Листопад 2012 14:52 Заголовок повідомлення: |
|
|
[quote="taras_rudno"]
weld_master писав(ла): |
...памятаю ще за другий грибок. Напиши мені в приват адрес я тобі ще один вишлю. |
в ЛС
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
taras_rudno

|
|
Повернутися до початку |
|
 |
taras_rudno

|
Додано: 13 Лютий 2013 17:30 Заголовок повідомлення: |
|
|
Виникло два питання:
1. Яке масло заливати? Яку марку? І чи потрібно промивочним маслом користуватися перед заливанням нового бо не відомо що було залито перед тим. Якщо так то яким саме?
2. Якої ємкості ставити акумулятор? Двигун 30 к.с. генератор 350. ? Щоб нормально все працювало.. Бо чув що є проблеми якщо поставити завеликої ємкості то не дозаряжання може привести до швидкого виходу із строю акумулятора. Буду вдячний за поради
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Olexandr'95

Статус: Offline Зареєстрований: 06.10.2008 Повідомлення: 1754 Звідки: КИЕВ Моє авто: BMW E34
|
Додано: 13 Лютий 2013 17:56 Заголовок повідомлення: |
|
|
Как на меня:
1. Минералка 15W40
Промывочными маслами никогда не пользовался.
2. 55a\h
|
Повернутися до початку |
|
 |
weld_master

|
Додано: 13 Лютий 2013 20:59 Заголовок повідомлення: |
|
|
Olexandr'95 писав(ла): |
2. 55a\h |
А он на Горби в штатное место влезет? 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Olexandr'95

|
Додано: 13 Лютий 2013 23:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
Влезет, проверено. 
|
Повернутися до початку |
|
 |
Roskо Львівський Маньяк

Статус: Offline Зареєстрований: 07.12.2009 Повідомлення: 3185 Звідки: Львів Моє авто: Багато Запорожців
|
Додано: 14 Лютий 2013 01:48 Заголовок повідомлення: |
|
|
Вже їздить, шеби гальмував було б взагалі відмінно! правда Тарас? 
_________________ Мій стиль, не ваша мода. |
|
Повернутися до початку |
|
 |
|