Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

Zaporozec (Zapek) 968M z Polski (Pawel)
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4, 5, 6

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Pawel

Статус: Offline
Зареєстрований: 04.12.2011
Повідомлення: 32
Моє авто: ZAZ 968M

ПовідомленняДодано: 01 Лютий 2012 23:43    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ja piszę bez ironii.
To ogrzewanie naprawdę działa bardzo wydajnie. Po dłuższej pracy jak dotknąłem nawiewu to można się oparzyć.
W moim służbowym samochodzie przy takim mrozie jak teraz jest ledwo ciepło i to przy ciągłej, nieustannej pracy na max.

W książce piszą, że ogrzewanie jest w stanie zapewnić różnicę temperatur na poziomie 80 stopni pomiędzy wnętrzem, a na zewnątrz.

P.S. Świetnie piszesz po polsku Smile

To jest dziwny temat, gdzie dyskusja toczy się w trzech językach Razz

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
Barbarossa
НашКузьмич

Зареєстрований: 23.01.2009
Повідомлення: 3193
Моє авто: ЗАЗ-965А, ЗАЗ-968М

ПовідомленняДодано: 02 Лютий 2012 00:02    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Dzieki staram sie...Cos pamietam Embarassed Naprawde, zrozumialem slusznie, ale czescziej byla w inny sposob Laughing Laughing Laughing Laughing poniewaz ta jednostka jest rowniez bardzo kaprysna Rolling Eyes

Najlepiej bylo by, gdybys byl w stanie mowic (pisac) w jezyku rosyjskim czy ukrainskim. Nas nikt nie rozumie Rolling Eyes

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
Sashasalo

Зареєстрований: 19.01.2010
Повідомлення: 712
Моє авто: ЗАЗ 968АЭ

ПовідомленняДодано: 02 Лютий 2012 22:12    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Dlaczego?!. Jeszcze ja rozumiem Wink2

Przyjemnie jest, ze nawet cudzoziemcy na zaz-forum zachodza Wink2

Pawel, jak dowiedziales pro ten forum?

Повернутися до початку
Pawel

Зареєстрований: 04.12.2011
Повідомлення: 32
Моє авто: ZAZ 968M

ПовідомленняДодано: 02 Лютий 2012 23:50    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Цитата:
Najlepiej bylo by, gdybys byl w stanie mowic (pisac) w jezyku rosyjskim czy ukrainskim. Nas nikt nie rozumie Rolling Eyes

Uczę się cały czas rosyjskiego, z Ramzesem z forum nawet rozmawiam po rosyjsku i jakoś się dogadujemy. Kupiłem nawet naklejki na klawiaturę z cyrylicą, jak dojdą to postaram się pisać, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. Główny problem sprawiają mi nazwy części i jakieś trudne pojęcia. Oczywiście raczej nie będę pisał tak dobrze, jak Wy po polsku, nigdy wcześniej nie uczyłem się rosyjskiego. Także, jak będę pisał coś źle to mnie śmiało poprawiajcie Smile

Цитата:

Pawel, jak dowiedziales pro ten forum?

Miałem problem ze swoim Zaporożcem i nie widziałem jak go rozwiązać.
Pisałem najpierw na polskich forach, ale odpowiedzi nie było, lub była zbyt uboga.
Pomyślałem, że skoro u nas prawie każdy "nasz" samochód ma swoje forum, to na Ukrainie powinno być forum Zaporożca. Wpisałem chyba "Zaz forum" możliwe, że cyrylicą w google i znalazłem Smile
Jako, że po rosyjsku nie potrafiłem swojego problemu opisać napisałem po angielsku i dodatkowo po polsku, bo jak zauważyłem na Ukrainie sporo osób zna polski, a jak nie zna to coś tam rozumie Smile
Ogólnie byłem na Ukrainie wiele razy i bardzo mi się Wasz kraj podoba, ale to już inny temat Smile

Повернутися до початку
GTMAD

Зареєстрований: 20.01.2010
Повідомлення: 389
Моє авто: ЗАЗ 965А Yalta

ПовідомленняДодано: 03 Лютий 2012 15:01    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Pawel писав(ла):
zauważyłem na Ukrainie sporo osób zna polski, a jak nie zna to coś tam rozumie Smile

Masz racje Smile
Dobra praktyka w języku polskim.
W przyszłym tygodniu jadę do Krakowa, a następnie do Ceszyna.
Jeśli potrzeba części zamiennych - napisz

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4, 5, 6
Сторінка 6 з 6

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум