Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

Как завести на севшем акуме....
На сторінку 1, 2  Наст.

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
-andrey-

Статус: Offline
Зареєстрований: 08.09.2010
Повідомлення: 100
Моє авто: ЗАЗ 968 МД

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 09:36    Заголовок повідомлення: Как завести на севшем акуме.... Відповісти з цитатою

Привет всем! Интересует ответ на такой вопрос: когда сел акум, и еле крутит стартер, не заводится, можно ли завести корбой?
P.S. с толкача заводил легко.
Зарание спасибо.

Зарядного устройства не имею в наличии, акум подыхает, чтоб купить новый надо подождать до зарплаты, а ехать оч. надо.

Olexandr'95

Зареєстрований: 06.10.2008
Повідомлення: 1754
Моє авто: BMW E34

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 10:30    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

"Корбой" завести можно! Wink

Wladimir_Donetsk

Зареєстрований: 13.07.2006
Повідомлення: 4794
Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 10:35    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Если двигатель со стартера пускается хорошо, то и кривым стартером(рукояткой) можно запустить, особенно с электронным зажиганием.
Если электроники нет, то надо на момент запуска закоротить вариатор на катушке(в штатном режиме запуска, вариатор блокируется контактами бендекса), после пуска двигателя перемычку с вариатора убрать(а то катушку можно поджарить).

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
-andrey-

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 10:56    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Wladimir_Donetsk писав(ла):
Если двигатель со стартера пускается хорошо, то и кривым стартером(рукояткой) можно запустить, особенно с электронным зажиганием.
Если электроники нет, то надо на момент запуска закоротить вариатор на катушке(в штатном режиме запуска, вариатор блокируется контактами бендекса), после пуска двигателя перемычку с вариатора убрать(а то катушку можно поджарить).

Вариатор это та белая штучка на катушке зажигания?
Електроники нет.

Hammer
Великий Комбинатор

Зареєстрований: 06.08.2008
Повідомлення: 2524
Моє авто: ЗАЗ 965, 61г.в.- был :(

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 11:00    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Да.

-andrey-

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 11:35    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

а без закорачивания что не заведется?

Hammer
Великий Комбинатор

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 11:46    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Лучше коротить, тем более аккум севший.
Не бАись, минут 15 на коротыше иё не убьют, а завести тебе и 5 мин. хватит, а после старта, сразу снимишь.

ПыСы Ты ж понял, что тебе необходимо перемкнуть? Между собой два плоских выхода, которые с белой коробочки на клеммы катушки выходят

-andrey-

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 11:50    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

понял, чтоб не через пружинку пошло, а на прямую
сегодня попробую.

И еще вопрос, а что такое бендекс Embarassed

@rtyom
Племенной Зазовод

Зареєстрований: 05.05.2006
Повідомлення: 2558

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 13:20    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

вы еще картинку наглядную с двигателем выложите с указанием контактов которые перемкнуть надобно) А то перепутает по-любому

Hammer
Великий Комбинатор

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 13:41    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Услышав предидущего ОрАтОрА Wink ИСПРАВЛЯЮСЬ Laughing
Цитата:
И еще вопрос, а что такое бендекс

Позиция №52, думаю разберешся где ее искать.
Правильное название ПРИВОД СТАРТЕРА

-andrey-

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 13:58    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Теперь понятно, всем спасибо за познавательную информацию. буду пробовать.

@rtyom
Племенной Зазовод

Зареєстрований: 05.05.2006
Повідомлення: 2558

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 17:01    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Hammer писав(ла):
Между собой два плоских выхода, которые с белой коробочки на клеммы катушки выходят

Вот так наглядней будет:

-andrey-

ПовідомленняДодано: 30 Березень 2012 23:43    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

@rtyom писав(ла):
Hammer писав(ла):
Между собой два плоских выхода, которые с белой коробочки на клеммы катушки выходят

Вот так наглядней будет:

@rtyom спасибо за качественное фото, но я все понял, даже доводилось залесть во внутрь этой коробочки как то, но всетаки ничего у меня не вышло с кривым стартером, пришлось с буксира заводить.. но тем не мение всем спасибо за помощь

Hammer
Великий Комбинатор

ПовідомленняДодано: 31 Березень 2012 10:57    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Дык нужно было не стартером, а "кривым" пробовать пускать!!!

Ну и картинка, не только показывающая, что такое "Кривой стартер", но и...

TehRuk

Зареєстрований: 15.01.2005
Повідомлення: 598

ПовідомленняДодано: 10 Квітень 2012 22:13    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Вообще то приведенные в теме рекомендации, касаются либо систем транзисторного (или обычного) зажигания с "открытым" входом (при неработающем двигателе ток через катушку зажигания зависит от положения контактов (или электронной схемы) прерывателя) - но такие схемы весьма устарели. Либо это тирристорные системы зажигания - что экзотично уже тоже.

А вот как заставить работать современные транзисторные системы с закрытым входом от "кривого" стартера - непонятно (очень редко, но были такие проблемы).

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
mister_x

Зареєстрований: 03.05.2011
Повідомлення: 46
Моє авто: zaz968m red coupe, Ford mustang 1964

ПовідомленняДодано: 09 Квітень 2013 12:07    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

всім привіт.
потрібна консультація...

Пару місяців тому їхав додому і по-дорозі різко пропала тяга, спочатку прийшлося їхати на 2й передачі 20-25 км\год, а потім почалися СУЦІЛЬНІ РИВКИ і ледве доїхав додому (якихось 400метрів) на 1й передачі ...

в дворі пробував завести, але машина не розгазовувалася. Грішив на свічки. Зранку купив нові, на них не завів, але після того ВЗАГАЛІ не заводиться (через нашу зиму і ВЕСНУ, і її сніги машиною не міг займатися)
отож з моменту останного виїзду пройшло вже 1.5 місяці...
(до речі, трамблер знімали, перебирали, замінили один внутрушній дріт, який був майже перебитий, АЛЕ ІСКРИ НЕМА ДАЛІ...)

з приходом тепла я вирішив полікувати залізного друга.
Вчора пів-для лазив по проводці(під торпедою, біля двигуна), знімав катушку, релюшки, все гарно там наждачкою почистив і поставив назад. ІСКРИ НЕМА (((

як варіант - може погана катушка?? чи можливо, що пошкодився якийсь дріт і не поступає напруга на неї?

пс. ВВЕЧЕРІ (перед днем виїзду) були проблеми з заводкою і приходилося замикати на стартері ... Після того я зняв контакти з нього, все гарно почистив від бруду і конденсату і поставив назад (після того крутить стартер чудово )))) )

чекаю Ваших думок, шановні форумчани, бо я вже замахався...

пс. як варіант думав кинути + на катушку від акума, але боюся щось наробити, тому вирішив перепитати експертів))

машинка - 968м Smile

mister_x

ПовідомленняДодано: 10 Квітень 2013 19:31    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

щойно пробував з"єднати + акума і катушку. іскри далі нема...
буду пробувати шукати катушку...

Женька женька

Зареєстрований: 13.12.2011
Повідомлення: 141
Моє авто: Заз 968 МАНя, Тавр, Тойота СRESTina

ПовідомленняДодано: 10 Квітень 2013 21:16    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

распределитель проверяй лучше- у меня весь прошлый год он умирал- запуск был все хуже и хуже( а думал что изза карба), да детонация при разгоне(а я грешил на бензин). Заглянул внутрь-как он вообще мог работать с такими люфтами и зазорами, болтающейся платой ? Но искра то была. Поставил другой- фиг,не заводится, но искра то есть, наконец снял распределитель с другого, отрегулировал по лампе- работает.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Відправити приватне повідомлення
RED13

Зареєстрований: 30.12.2012
Повідомлення: 172
Моє авто: Ford Sierra Sapphire Ghia

ПовідомленняДодано: 12 Квітень 2013 13:50    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

контактная группа выгорела.Зачищай контакты в трамблере или поменяй конденсатор. Wink 100%
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
mister_x

ПовідомленняДодано: 15 Квітень 2013 21:17    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

поміняв катушку, поправили трамблер (була трохи деформована лапка кріплення). Іскра ВАЛИТЬ, як має бути.
Стріляє в вихлопну. Не заводиться.
Свічки смердять, але не заливає...

Пробувати інший карб?

пс. трамблер пробували крутити, але нічого не дає ...

Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку 1, 2  Наст.
Сторінка 1 з 2

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум