Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно. Хотя, уже гештальт закрыт
Додано: 24 Листопад 2009 19:44 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
Хлопці з Росії мені все більше подобаються Зразу видно, які вони розумні Це я серйозно Шкода, що я вже одружена
Зрештою, я для них і так вже застара.
Не слухайте Войтіка і вчіть не тільки пісні. Я як переїжджаю якийсь кордон, зразу в прикордонників питаю: "А як буде по-вашому добрий день, до-побачення і дякую, і потім застосовую свої "глибокі" знання в дорозі. Спробуйте, і побачите, як мало людині до щастя треба
З свого боку, обіцяємо, як приїдемо до вас в Росію, будемо розмовляти російською . Що я вже два рази успішно робила.
Завтра вишлю повну програму, маю там певні поправки, які сьогодні не встигаю зробити.
Суууууууууупер прикольно (і надзвичайно приємно) читати українською . Я зараз переписуюсь з італійцем, в якого є запорожець, я його намовляю до нас на наступний рік, він спочатку скзав. що не зможе, а тепер починає вже запчастини замовляти. Як й йому написала преший раз італійською (гугль-прекладач), він написав, що я пишу мовою Данте Аліг"єрі, зате потім почав мені писати укоаїнською. Замовив передню решітку і диски на колеса, (хром) а також болотники. Якби картинки не прислав, я би і не знала, що він хоче, тут перекладач не дуже помагає.. Хто може помогти? _________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
Додано: 25 Листопад 2009 12:30 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
Привіт!
Дійсно, Войтік має рацію (а хто кулемет?) - це гумові бризговики з ЗАЗ-логотипами, і я такі хочу Мені потрібне кругле дзеркальце (чи яке там рідне на горбатий). Я не дуже великий спеціаліст, хоча один раз під час подорожі тільки в мене виявився свічний ключ, та ще й всі здивувалися, що я знаю, що цен таке
Ставлю програму, надіюсь, всі розуміють, що за такий довгий час в програмі можливі невеликі зміни. Зрештою, ми завжди декларували, що до цієї програми можна в будь-який момент і в будь-якій точці приєднатися, як і від"єднатися. Зокрема, в Запоріжжі передбачено роз"їзд тих учасників (особливо закордонних), які мають невелику відпустку. Натомість будемо дуже раді всіх бачити у Львові.
Прохання також по можливості, задіяти всі можливі горбаті, все-таки в першу чергу це саме їм 50. Хоча з-за кордону ми також запрошуємо їхню продукцію того періоду. В нас ще немає Чехії, Словаччини, Угорщини, Греції. А хто може дати список країн, в які експортувалися запорожці?
Програма
Святкування 50-річного ювілею першого українського автомобіля «Запорожець»
Автопробіг по Україні «Запорожці всіх країн – єднайтеся!»
Мета автопробігу – зміцнення дружніх зв’язків між країнами і народами, промоція автомобілебудування України, її історичних та туристичних визначних місць
08-18.07.2010 (11 днів)
Львів – Рогатин – Івано-Франківськ - Коломия - Чернівці - Хотин – Кам’янець-Подільський – Вінниця – Немирів – Умань - Черкаси – Кременчук – Дніпропетровськ - Запоріжжя – Мелітополь – Стрілкове – Херсон – Миколаїв - Одеса – Білгород-Дністровський - Вилкове – Кишинів – Балті –Румунія –Хуст – Мукачево - Львів
Прелюдія - Львів, 06.07-07.07.2010
06.07
8.00-14.00 - для тих, хто приїде швидше - реєстрація, поселення в готель
14.00 – до ранку – виїзд на озеро, святкування старовинного українського язичеського празника Івана Купала (щорічний традиційний захід авто-фан-клубу ЗАЗ-Козак), фотосесія
07.07
12.00 – екскурсія по місту, Личаківський цвинтар.
Урочисте відзначення 50-річного ювілею у Львові –26-річний ювілей з дня заснування клубу авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак» – Львів, 08.07-10.07.2010
08.07
07.00 – 18.00 - Приїзд до Львова, реєстрація учасників, розселення по готелях, автобазар, перевірка і ремонт машин
20.00 –вечір дружби між запорожцями України, Литви, Польщі, Німеччини, Італії, Росії, Фінляндії, Вірменії, Грузії, Білорусії
09.07
9.00 - екскурсія на Львівський автобусний завод «ЛАЗ»
11.00 – екскурсія по замках навколо Львова «Золота підкова» Львівщини на першій моделі ЛАЗ-965 - 300 км, обід в ресторані «Гридниця» (Олеський замок)
10.07
11.00 – урочисте зібрання на пл. Ринок, конкурс елеганції, парад автомобілів містом, фотосесія
13.00 - обід у ресторані «Криївка» (пл. Ринок 14)
14.00 – дитяче свято - розрізання святкового торту, навчання правил вуличного руху спільно з ДАІ (Світлана Добровольська), концертна програма
16.00 - вул. Гвардійська, «Львівський трикутник», змагання «Гірський підйом»
18.00 - козацькі забави (тягання запорожця на канаті на швидкість, тощо), святкова вечеря «Козацький куліш» (Парк культури і відпочинку ім. б. Хмельницького)
Автопробіг по Україні «Запорожці всіх країн – єднайтеся!» - 11.07-18.07.2010
(Дорога автопробігу охоплює одні з найпривабливіших туристичних куточків України та міста з об’єктами автомобілебудування України. По дорозі до учасників автопробігу долучаються інші власники «запорожців». Мета – м. Запоріжжя, о. Хортиця, ЗАЗ
11.07
9:00 - виїзд на Рогатин, пам’ятник Роксолані, Галич, Музей народної архітектури, Крилос, Княже місто, Івано-Франківськ, екскурсія, Коломия, «Музей писанки», Чернівці, екскурсія містом, ночівля (280 км)
12.07
9:00 - виїзд на Хотин, екскурсія, Кам’янець-Подільський, екскурсія, Вінницю, екскурсія, вечеря в «радянському» ресторані, ночівля (290 км)
13.09
9:00 - виїзд на Умань, парк «Софіївка», Звенигород, Смола (Шевченківські місця), Черкаси, екскурсія містом, фестиваль Арт-поле, святковий концерт на фестивалі, ночівля в наметовому містечку (320 км)
14.07
9:00 – виїзд на Черкаси, екскурсія на завод «Богдан», виїзд на Кременчук, екскурсія на КрАЗ, виїзд на Дніпропетровськ, Запоріжжя, приїзд на о. Хортиця, облаштування табору – основного місця святкування, ночівля в наметах (300 км)
Всесвітній з’їзд запорожців «Запорожці всіх країн – єднайтеся!»
Запоріжжя, 15.07-18. 07.2010
(Долучаються всі «горбаті» запорожці, хто ще не долучився раніше)
15.07
9.00-18.00 – перевірка та ремонт, машин, відвідання автобазару, приготування машин до урочистостей
18.00 – товариська вечеря «козацький куліш», ночівля (острів Хортиця)
16.07
11.00 - прес-конференція, ЗАЗ-екскурсія, пам’ятна фотографія коло ЗАЗу, парад запорожців найдовшою в Європі вулицею – вул. Леніна, презентація автомобілів на центральній площі міста
17.07 –
10.00-12.00 – обзорна прогулянка на пароплаві (або козацькій чайці) по Дніпру
12.00-18.00 - спортивно-розважальна програма,
18.00-20.00 - нагородження учасників призами та кубками
20.00-до ранку – головна всесвітня пиятика запорожців, феєрверк (острів Хортиця)
18.07
- роз’їзд учасників,
- для тих хто залишається - розважальна програма в центральній частині міста (в рамках Дня металурга), ночівля
19.07
- виїзд на Мелітополь, екскурсія на завод і музей, виїзд на Арабатську стрілку, ночівля в наметах, базах відпочинку та готелях в с. Стрілкове (Азовське море) (240 км)
20-21.07
- відпочинок на морі
22.07
- виїзд на Херсон, Миколаїв, Одесу, ночівля на морі по дорозі (300 км)
23.07
- виїзд на , Одесу, екскурсія (катакомби), виїзд на Білгород-Дністровський, екскурсія у фортецю, виїзд на Вилкове, ночівля на морі (Приморське) (200 км)
24.07
- екскурсія на човні по «українській Венеції», виїзд на Ізмаїл, екскурсія , виїзд на Комрад (Гагаузька автономна Республіка), екскурсія, виїзд на Кишинів,, екскурсія вечірнім містом, виїзд на Крикова (винний завод), ночівля
25.07 - виїзд на Оргей-Фречі, екскурсія в монастир, виїзд на Сороку, екскурсія в замок, виїзд на Дрочія, Едінет, екскурсія в історико-етнографічний музей Йордінешті, виїзд на Костешті, ночівля біля кордону
26.07 – виїзд на Румунію, Ботошані, Сучеава, монастирі в навколишніх горах, відвідання українських сіл, ночівля в українських родинах
27.07 – виїзд на Хуст, Солотвино, екскурсія в соляні шахти, Мукачево (Мукачівський замок), Берегово (геотермальний басейн), ночівля
28.07 – виїзд на Львів, прес-конференція по результатах автопробігу, ночівля
29.07. - роз‘їзд учасників, що ще залишились _________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
А по Арабатской стрелке реально проехать? Впрочем на ЗАЗах ничего нереального нет. Составлю вам компанию в Стрелковом.
В Мелитополе экскурсия на завод двигателей?
В програмі святкування 50 – річчя Запорожця у Львові планується презентація збірки анекдотів про наш НАЙКРАЩИЙ У СВІТІ автомобіль. Перша наша ілюстрована збірка під редакцією Оксани Денис (присвячена 20 річчю клубу «ЗАЗ-КОЗАК») побачила світ у 2003-му році.
Пропонуємо стати співавторами Другого видання: ПРИСИЛАЙТЕ СВОЇ АНЕКДОТИ ПРО ЗАПОРОЖЕЦЬ та веселі ілюстрації на адресу відповідального редактора -- Романа Фернези.
В программе празднования 50-летия Запорожца во Львове планируется презентация сборника анекдотов о нашем ЛУЧШИЙ В МИРЕ автомобиле. Первый наш иллюстрированный сборник под редакцией Оксаны Денис (посвященныйя 20 летию клуба «ЗАЗ-Козак») увидел свет в 2003-м году.
Предлагаем стать соавторами Второго издания: присылайте свои анекдоты О ЗАПОРОЖЦЕ и веселые иллюстрации в адрес ответственного редактора - Романа Фернезы.
Додано: 26 Листопад 2009 13:14 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
Німці "балділи" зі страшною силою від дороги по Арбатській стрілці і казали - "Саме по таких дорогах повинні їздити запорожці.
А як вкласти фото? - дорога з німецькими запорожцями
Питання до модераторів - як вкласти фото на профіль? _________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
Для установки фоты в профиле:
1. Сверху кнопка "Профиль"
2. Внизу раздел "Управление аватарой".
3. Выбираем файл либо с диска (кнопка Обзор), либо в поле ниже вставляем ссылку на картинку из интернета.
Может быть изображение, шириной не более 150 пикселов, высотой не более 110 пикселов и объёмом не более 20 кб.
Додано: 28 Листопад 2009 22:11 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
И вообще из всей европейской кухни украинская самая вкусная
А еще расходы зависят от того, кто сколько пива может выпить
_________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
Додано: 28 Листопад 2009 22:23 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
Дякую дуже, Напалм, за іноформацію. Все одно не зможу скористатися - я дуже "непродвинута" і не вмію зменшувати фотографії - вони в мене всі доброї якості, тобто великого об"єму.
Ответ Артёму: У нас как раз основные расходы, это бензин, мы всегда стараемся найти спонсора, иногда даже удачно
Кушать, что в дороге, что дома - расходы приблизительно одни и те же. Можна взять с собой сухой паек - сало, хлиб (всегда берем наш, он вкуснее). часнык, цыбуля, какие-то консервы. В Украине планируемо "козацький кулиш", есть знакомый козак, который готов поехать с кем-то штурманом как куховар.
Наши "мальчики" солидно запасаются горилкой.
Конечно, расходы зависят и от того, кто сколько пива мжет выпить
Расходы на жильё - в Украине можно спать в палатках в любом месте, на море это будет организовано, в Европе потсавить палатку можно только на кемпинге (и то зависит где, в Швеции, например одну ночь можна преночевать в палатке хоть в центре Стокгольма), цена 7-15 эвро, частный дом или квартира от 20 до 40 евро за двоих, в отелях, конечно, дороже, но тоже можна найти подешевле, если поискать загодя. Что еще? С удовольствием отвечу на все вопросы. _________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
Поїздка ЛЬВІВ-ЛЮБЛІН-КАУНАС-РИГА-ТАЛЛІНН-ХЕЛЬСІНКІ-ПІТЕР-МІНСЬК-ЛЬВІВ, яку здійснили 8 екіпажів авто-фан-клубу "ЗАЗ-КОЗАК" влітку обійшлася в середньому 500 Євро (екіпаж з 2 чоловік; 18 днів). Поїздка на 50-річчя до Запоріжжя та Криму обійдеться, можливо навіть менше. Україна -- досить приваблива для автотуризму. Але все залежить від "апетитів" кожного ідивідууму
... В Украине планируемо "козацький кулиш", есть знакомый козак, который готов поехать с кем-то штурманом как куховар...
Ооо... Это интересно...
У нас для этого даже есть Козацький КАЗАН, литров 25-30 примерно.
Проверено, на 25 человек хватает, даже с добавкой...
Ну на счет кулиша не знаю, это нужно как минимум любить есть пшено...
А вот сварить украинский борщь в этом казане - я обещаю.
Интересно будет сранить с импортной кухней...
Существует несколько версий на счёт года основания Запорожского автомобильного завода.
Сами заводчане датой создания завода привыкли считать 1863 год, когда голландец Абрагам Кооп создал завод по производству сельскохозяйственной техники.
Другой вариант - 1908 год, когда был основан Мелитопольский моторный завод (МеМЗ), который с 1960 года МеМЗ начал поставлять свои двигатели на ЗАЗ.
Ещё одна дата - 1923 год, тогда бывший завод Абрагама Коопа был переименован в «Коммунар». Однако направление деятельности сохранилось, с учётом появления новой сельскохозяйственной техники — тракторов, уборочных комбайнов и др.
В 1961 году завод был переименован в Запорожский автомобильный завод.
Додано: 29 Листопад 2009 21:07 Заголовок повідомлення: Запорожці всіх країн - єднайтеся!
Відомо як - ми ж святкуємо випуск першого автомобіля в 2010 році.
Якщо ЗАЗ захоче нас запросити на своє на 50-річчя в 2011, ми з задоволенням повторнимо нашу зустріч. І взагалі, може нам так сподобається, що ми почнемо організовувати "всесвітні" зустрічі запорожців щороку - пропоную кожен рік в іншій країні
Дуже тішить бажання покулінарити, можна було би зробити кожен день куховарить інша країна, тільки боюсь (чи скорше надіюсь) що днів не вистарчить , так багато буде країн. Крім того, думаю, що нас буде більше ніж 25-3о, так що якщо хтось пшона не любить, може козацький куліш не їсти _________________ Ірина Денис
+38 096 188 58 25
+49 170 599 24 35
Ви не можете починати теми Ви не можете відповідати на повідомлення Ви не можете редагувати свої повідомлення Ви не можете знищити свої повідомлення Ви не можете голосувати в опитуваннях