Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

ЗАЗ 968М 93р або Скажений V4 Жужик by Fedot

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Fedot

Статус: Offline
Зареєстрований: 15.02.2008
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: 04 Листопад 2010 16:11    Заголовок повідомлення: ЗАЗ 968М 93р або Скажений V4 Жужик by Fedot Відповісти з цитатою

Всім доброго дня) З появою вільного часу маю змогу попрезентувати "рестайлінг" свого улюбленця. Просьба сильно ногами не бити))) Всі фото викладу в галереї в максимальному дотриманні послідовності проведеної роботи.
Взагалі, ідейним натхненником, потужним моральним пресом і неоціненним помічником в, практично, усій роботі був відомий багатьом Vojtik, за що йому шалений респект, повага і моя безмежна подяка. Без нього багато що лишилося б лише ідеєю чи проектом у моїй голові.
Також хочу подякувати моєму колезі, мудрій голові та мегаталановитому від природи електрику Руслану - без його ідей та конкретно зробленої роботи по електриці, мій Жужик згубив би значну частину своєї краси та функціональності.
Забігаючи наперед зазначу, багато робіт, особливо внутрішніх, на даний момент не є закінченими. Тож галерея і гараж ще будуть обов"язково поповнюватися.
Ремонт назрівав незворотньо - задовбала вода в салоні, яка капала звідусіль, задовбала ржа на крилах і "морді", нависав Войтик з поїздкою в Запоріжжя...Все це склалося в одну непоборну силу, якій я вже не міг противитися. Плюс було знайдено за недорого два "нульових" крила та передня панель. Плани були прості - заміна "морди" та крил, "підшаманка" двигуна та підвіски - і в дорогу (до Запоріжжя лишався місяць. На жаль, в Запоріжжя я так і не попав. Все ж таки не встиг, і паралельно з"явилася проблема з боку наших владних структур). Досвідчені власники Жужиків зараз сміються, знаючи, що тягне за собою поняття "косметичний ремонт")))
Процес пішов. Витягли двигун з КПП, трохи його розібрали..Потім ще трохи..і ще...Коротше - до останньої гаєчки)))) Справа почала пахнути серйозною тюнінго-капіталкою. В результаті воно так і вийшло. Шліфовка колінвала, розточка блока під нові втулки, нові вкладиші, розточка під 79-ті поршні, посадка головок, коррекція вільності і првильності потоку повітря для максимального охолодження, установка Солекса - ось неповний перелік проведених робіт по двигуну.
КПП після мийки і чистки особливих втручань не вимагала - замінений диск зчеплення та вижимний, залите хороше мастило.
Забігаючи наперед, скажу, що після заведення двигуна в ньому чулося дике пищання - це я вже описував на Форумі. Також деякий час було підтікання мастила на стику двигуна і КПП - я ледь не здурів))) Мало знову не здер двигун - благо Войтик не дав зробити такої дурні. За кілька днів і проїханих км всьо нормалізувалося.
Кузов спереду був в поганому стані - на фото видно. Тож кваліфіковано поварився та підсилився, особливо спереду. Поставилися нові крила, передня панель і вийшло так, що якщо робити - то толково))) Кузов обдерся від фарби весь, обробився і поїхав на фарбування.
Паралельно з діагностикою підвіски втілилась моя мрія про відсутність постійного підтікання гальмівної рідини, неоптимальної роботи та пищання гальм - дискові гальма рулять! Із цим справився дякуючи Войтику, його знанням та допомозі.
Електрика - окрема тема,в якій я не надто добре розуміюся. Всьо було гарненько виведено під капот в акуратненьку електроскриньку від Ауді А6, тепер там живуть купа запобіжників та реле. Акумулятор перенесений вперед, вірніше буде поставлено 2 гелевих. Також встановлено БСЗ, дякуючи Войтику))
Встановлено ГБО, правда на даний момент відсутній редуктор - він в стадії технічної переробки та підгонки. Знову ж таки - заслуга Войтика. Після запуску та тестування обов"язково відпишуся.
В проекті нові дверні карти, переробка Торпедо, встановлення ЕСП...Можливо й ще щось, чого зараз не пригадав
От коротко і все. На всі Ваші можливі питання спробую дати відповідь. Фоток ще обов"язково докидаю. Ще раз дякую всім, хто допомагав і допомагає мені в роботі з улюбленою машинкою - Скажений V4 Жужик.

Sashasalo

Зареєстрований: 19.01.2010
Повідомлення: 712
Моє авто: ЗАЗ 968АЭ

ПовідомленняДодано: 04 Листопад 2010 16:28    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Вітаю, друже!!! Гемору ще буде багато Wink на власній шкурі знаю, що таке толковий ремонт. Молодець, що не став робити таким чином: нові крила -- фарбування віником -- тощо...
А найскладніше -- це зібрати знову машину після фарбування) Щасти з машиною!
П.С. перший!

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
Fedot

Зареєстрований: 15.02.2008
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: 11 Листопад 2010 19:08    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Більшість фоток - тут. http://zaz.kiev.ua/forum/gallery/?do=sa&g=11414&a=3860

Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Гараж Часовий пояс: GMT + 3
Сторінка 1 з 1

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум