|
ЗАЗ Форум Присвячений автомобілям Запорожець
|
|
|
|
Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
Klim

Статус: Offline Зареєстрований: 19.01.2010 Повідомлення: 2043 Звідки: Харьков, Москва Моє авто: ЗАЗ 965 А, Citroen C4, Автодом Fiat Ducato
|
Додано: 21 Квітень 2011 23:04 Заголовок повідомлення: Развод ГАИ. Как бороться? |
|
|
Сегодня с мишкозазом (спасибо огромное, что подхватил меня из коротича до харькова) ехали в город. Перезжали через мост на подъезду к Холодной горе и нас гайцы тормозят...
Показывают прибор - скорость 83 км/ч.
Сертификат на прибор есть, погрешность +- 1%
реально ехали 60-65 (Лачетти)
Ситуация такова - плотное движение, мы в среднем ряду, слева обгоняет чел на Лехусе и нас тормозят. Т.е. скорость была его, а не наша.
Гайцы, отдать должное, очень вежливо обходились.
Составили протокол. 255 грн штраф.
В пояснении к протоколу мы указали следующее:
Цитата: |
Двигались в плотном потоке машин в среднем ряду со скоростью 65 км ч, слева обгонял автомобиль со скоростью, превышающую нашу. С протоколом не согласен. Свидетель - пассажир Климов В С |
выдали копию постановы и протокола.
скажите пожалуйста кто сталкивался - в течении 10 дней надо обжаловать в суде по месту жительства или в другом?
еще такой вопрос - срок исковой давности по такому делу? 3 месяца или меньше/больше?
у кого был опыт поделитесь, плиз, быстро сейчас такие дела рассматривают? каковы шансы, что дело не будет рассмотрено в срок? есть шанс выиграть суд? и какие судебные издержки?
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Ramzes духаст вичиславыч
Статус: Offline Зареєстрований: 12.01.2009 Повідомлення: 3203 Звідки: г. Харьков 3 км. трасы Харьков-Симферополь Моє авто: ЗАЗ 968М 1980 г.в., ЗАЗ 965 68 г.в. ИЖ 412,СЗД 1980 г.в кто тут инвалид?
|
Додано: 21 Квітень 2011 23:08 Заголовок повідомлення: |
|
|
Лутчеб на месте разрулили!!!
_________________ Номерок для связи 0636062051 Роман
Зазик это сила |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

Статус: Offline Зареєстрований: 19.01.2010 Повідомлення: 2043 Звідки: Харьков, Москва Моє авто: ЗАЗ 965 А, Citroen C4, Автодом Fiat Ducato
|
Додано: 21 Квітень 2011 23:09 Заголовок повідомлення: |
|
|
Ramzes писав(ла): |
Лутчеб на месте разрулили!!! |
я не лох платить не за что. я не нарушал. пусть идут лесом. так любого можно развести.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
stigi

Статус: Offline Зареєстрований: 15.12.2010 Повідомлення: 927 Звідки: Запорожье, бабурка Моє авто: 968м
|
Додано: 21 Квітень 2011 23:25 Заголовок повідомлення: |
|
|
в первую очередь узнай что за прибор. Если он не сертифицирован, то тут можешь спокойно обжаловать. 100% выиграешь
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 21 Квітень 2011 23:26 Заголовок повідомлення: |
|
|
stigi писав(ла): |
в первую очередь узнай что за прибор. Если он не сертифицирован, то тут можешь спокойно обжаловать. 100% выиграешь |
Беркут и какие-то цифры.
Сертификат нам показали.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
stigi

Статус: Offline Зареєстрований: 15.12.2010 Повідомлення: 927 Звідки: Запорожье, бабурка Моє авто: 968м
|
Додано: 21 Квітень 2011 23:39 Заголовок повідомлення: |
|
|
если нет фото,то на это и ссылайся. типо это не моя скорость,где доказательства и тд. посмотри,правильно ли составлен протокол . В общем оспаривай
почитай http://www.sai.gov.ua/
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 21 Квітень 2011 23:40 Заголовок повідомлення: |
|
|
stigi писав(ла): |
если нет фото,то на это и ссылайся. типо это не моя скорость,где доказательства и тд. посмотри,правильно ли составлен протокол . В общем оспаривай
почитай http://www.sai.gov.ua/ |
Спасибо!
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

Статус: Offline Зареєстрований: 13.07.2006 Повідомлення: 4794 Звідки: Донецьк->Піддубне->Запоріжжя->Дніпро Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:09 Заголовок повідомлення: |
|
|
Из личного опыта (типа "проезд на красный сигнал светофора"):
В десятидневный срок(лучше не тяни) напиши жалобу в ОблГАИ на имя начальника, подробно без эмоций опиши ситуацию, старайся избегать голословных обвинений(вполне реально что засекли скорость другой машины), зариши просто всё как в стенограмме и (дальше два варианта):
1) заказным письмом
2) принести лично[два экземпляра, один заверить у секретаря и забрать, а второй оставить секретарю] (я принёс лично и среди гаишников нашелся свидетель в мою пользу)
и ждать ответ в течении месяца.
В случае рассмотрения жалобы не в твою пользу,
при 1 варианте, с квитанцией о получении письма(докумет) пишем жалобу в прокуратуру(пишем то же самое, только ещё и жалуемся на ГАИ.
при 2 варианте, пишем жалобу в прокуратуру на работников ГАИ и прикладываем заверенную копию жалобы в ГАИ и дальше опять два варианта
1) заказным письмом
2) принести лично[два экземпляра, один заверить у секретаря и забрать, а второй оставить секретарю].
И ждать, сколько скажет секретарь(у меня до прокуратуры дело не дошло, в гаи написали отмазку и анулировали наказание, но письмо предоставлю при ТО.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
MishkoZAZ
Статус: Offline Зареєстрований: 14.11.2009 Повідомлення: 1302 Звідки: Харьков Моє авто: ЗАЗ968М
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:09 Заголовок повідомлення: |
|
|
спасибо всем. буду идти в суд и разбираться
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
MishkoZAZ
Статус: Offline Зареєстрований: 14.11.2009 Повідомлення: 1302 Звідки: Харьков Моє авто: ЗАЗ968М
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:12 Заголовок повідомлення: |
|
|
мдамс, тогда не в суд а в ГАИ...
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:13 Заголовок повідомлення: |
|
|
Сроки не прозевай. 10 дней на оскарження. дальше штраф в 2 раза больше. оскаржуется в суде.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

Статус: Offline Зареєстрований: 13.07.2006 Повідомлення: 4794 Звідки: Донецьк->Піддубне->Запоріжжя->Дніпро Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:15 Заголовок повідомлення: |
|
|
MishkoZAZ писав(ла): |
мдамс, тогда не в суд а в ГАИ... |
если остановили в черте города, то в ГорГАИ,
а если за чертой города, тогда в ОблГАИ
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:18 Заголовок повідомлення: |
|
|
Оскарження постанови органу ДАЇ про адміністративне правопорушення може бути здійсно у вищестоящий орган або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути опротестовано прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови.
В суд подається Адміністративний позов про оскарження постанови ДАІ про накладення аміністративного стягнення.
Вот пример моей скарги
В місцевий суд
Суворовського району м.Херсона
м.Херсон, вул.Маяковського, 6/29
73000
Позивач: П.І.Б.
м.Херсон, пр.____________, ___ кв.__
73034
Тел. 8-0552-371607
Адреса електронної пошти відсутня
Відповідач: Щепак Андрій Сергійович
Старший інспектор відділу розшуку
відділу Державної автомобільної інспекції
м.Херсона
м.Херсон, вул.Блюхера, 22
73034
Тел. 8-0552-538483
Адреса електронної пошти невідома
СКАРГА
на постанову серія ВТ №011656 по справі
про адміністративне правопорушення від 13.12.2008 року
Постановою старшого інспектора відділу розшуку відділу Державної автомобільної інспекції м.Херсона Щепака Андрія Сергійовича (надалі по тексту – інспектор) серія ВТ №011656 по справі про адміністративне правопорушення від 13.12.2008 року мене було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 гривень.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 276, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту як протоколу про адміністративне правопорушення, так і рішення, що постановляється в конкретній адміністративній справі а також визначається компетенція осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.
Згідно ст.255 КУпАП уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч.3 та ч.4 ст.122 КУпАП. Але інспектор поза межі своєї компетенції склав протокол серія АД №0782120 про адміністративне правопорушення (надалі по тексту – протокол) передбачене ч.1 ст.122 КУпАП.
2. Згідно ч.2 ст.276 КУпАП:
«Справи про адміністративні правопорушення, передбачені
статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129, частинами першою, другою,
третьою і четвертою статті 130 і статтею 139 (коли правопорушення
вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем
обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників».
Виконуючи вимоги КУпАП, інспектор вказав в протоколі місце розгляду справи – ВДАЇ м.Херсон. Але грубо порушуючи свій незаконний протокол розглянув справу по вул.Привокзальній в місті Херсоні.
3. Також звертаю увагу суду на те, що мною не порушено п. 15.9 Правил Дорожнього руху, а саме я зупинився на відстані більш ніж 30 метрів від зупинки громадського транспорту. Протокол був складений інспектором в 19 годин 40 хвилин, в такий час на вулиці вже темно та неможливо «на глаз» встановити відстань від зупинки громадського транспорту, але інспектор не застосовував ніяких засобів вимірювальної техніки, яка пройшла метрологічну повірку згідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 18, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст.287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
ПРОШУ
1. Встановити відсутність компетенції старшого інспектора відділу розшуку відділу Державної автомобільної інспекції м.Херсона Щепака Андрія Сергійовича по складанню протоколу серія АД №0782120 про адміністративні правопорушення від 13.12.2008 року.
2. Скасувати повністю постанову серія ВТ №011656 по справі про адміністративне правопорушення від 13.12.2008 року та стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 гривень
3. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.
Додаток:
- копія скарги від 17.12.2008 року - 1 примірник
- копія протоколу серія АД №0782120 про адміністративні правопорушення від 13.12.2008 року – 2 примірника
- копія постанови серія ВТ №011656 по справі про адміністративне правопорушення від 13.12.2008 року – 2 примірника
17.12.2008 року _____________________ |
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
MishkoZAZ
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:18 Заголовок повідомлення: |
|
|
остановили в черте города и сцуко в неположенном месте..... блять со среднео ряда....
И то я не видел что мня останавливают спасибо ВИтльке.....
если завтра не попаду в ГАИ тогда пойу в понедельник или вторник......
Т.е прийти к начальнику и у него написать жалобу?
Я так понимаю?
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:22 Заголовок повідомлення: |
|
|
MishkoZAZ писав(ла): |
Т.е прийти к начальнику и у него написать жалобу?
Я так понимаю? |
Оскарження постанови органу ДАЇ про адміністративне правопорушення може бути здійсно у вищестоящий орган або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України. |
Т.е. и в гаи и в суд можно идти.
Сначал составь скаргу. ссылаясь на нормативно-правовые акты.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:24 Заголовок повідомлення: |
|
|
Нет, жалобу пиши дома, спокойно рассудительно, на инспекторов сильно не наезжай(это кормильцы начальника), можно констатировать факт, что остановили тебя в неположенном месте и не предложили переставить машину, на время написания протокола, в другое место, но ИМХО я бы не стал так делать, если только они тебя не оскорбляли, укажи свидетеля, укажи что с ихней стороны свидетеля нет, а прибор не имеет видеофиксации(если это так).
P.S. если остановили в черте города, то в ГорГАИ, а если за чертой города, тогда в ОблГАИ
Останній раз редагувалося: Wladimir_Donetsk (22 Квітень 2011 00:26), всього редагувалося 1 раз |
|
Повернутися до початку |
|
 |
MishkoZAZ
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:26 Заголовок повідомлення: |
|
|
где писать эту скаргу, от руки я так понимаю7
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:27 Заголовок повідомлення: |
|
|
Не суетись , мои ответы перед твоими вопросами.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
MishkoZAZ
|
Додано: 22 Квітень 2011 00:27 Заголовок повідомлення: |
|
|
вел он себя культурно, и предложил пройти в машину или подождать...
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Klim

|
Додано: 22 Квітень 2011 00:28 Заголовок повідомлення: |
|
|
Wladimir_Donetsk писав(ла): |
Нет, жалобу пиши дома, спокойно рассудительно, на инспекторов сильно не наезжай |
Да, подавай скаргу в 2-х экземплярах, копию заверь у секретаря, или заказным письмом по почте. Чтобы потом не было ситуаций, что они ничего не получили.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
|
|
Ви не можете починати теми Ви не можете відповідати на повідомлення Ви не можете редагувати свої повідомлення Ви не можете знищити свої повідомлення Ви не можете голосувати в опитуваннях
 |
|