Bodya_troll

Статус: Offline Зареєстрований: 28.08.2024 Повідомлення: 166 Звідки: Хмельницький Моє авто: 968М
|
Додано: 19 Грудень 2024 16:33 Заголовок повідомлення: Чи різниця як підключити вентилятор охолодження |
|
|
Хочу зробити правильну проводку для вентилятора охолодження двигуна. Вентилятор має велику потужність - десь 500W. Так, сила струму більше 30 Ампер, коли вентилятор працює на своїх обертах, а пусковий ток просто феєричний.
Зазвичай вентилятор охолодження має постійний "мінус" а включається подаванням на нього "плюса". В Audi 100 C3 2.3, з якої був взятий цей кулер-мутант на вентилятор охолодження приходить 3 "плюса", 2 з них йдуть паралельно - виходять з одного реле і приходять на вентилятор, при тому, що вони мають дуже навіть пристойну товщину.
Я хочу з генератора подати постійний "плюс" на вентилятор проводом 10мм^2 (2 метри довжиною), бо не хочу його різати, і керування вентилятором "мінусом" мені якось більше подобається і ніби буде простіше його зробити.
Ну, і чому я про це тут запитую... Трохи переживаю, що при включенні він буде давати "викиди" в бортову мережу і що якщо я зміню постійний "плюс" на постійний "мінус" це може, якось вплинути на інше електричне обладнання в авто, ну як мінімум - запалювання.
Може хтось знає машини в яких з заводу вентилятор має постійний "плюс"? Чомусь думаю, що якісь французи повинні бути таке зробити)
|
|