Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
John Warner ЗаЗоводной ЭцихоКлоПедист

Статус: Offline Зареєстрований: 07.11.2009 Повідомлення: 5912
|
Додано: 11 Червень 2011 15:51 Заголовок повідомлення: |
|
|
Тут до меня дошли слухи (а также 30 литров топлива в бак ), что Ачинский (вроде как) НПЗ получил разрешение ещё год выпускать 80-й бенз.
Не скажу, что мне этот новодельный А-80 понравился. Гадость.
Хотя, мне тут подсказывают, что я просто уже привык к 92-му 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
kubanoid

Статус: Offline Зареєстрований: 12.03.2006 Повідомлення: 1057 Звідки: Краснодар Моє авто: ЗАЗ-968М 1993 г., Nissan Terrano-II, 2001 г.
|
Додано: 11 Червень 2011 17:13 Заголовок повідомлення: |
|
|
Alex-968m писав(ла): |
Интересно как в Краснодаре, через пару недель собираюсь туда, помониторю ситуацию. Во всяком случае когда ездил к родителям на майские - из окна поезда 80-й на АЗС, попадавшихся в поле зрения, видел. |
Я заправляюсь в мелкой местной сети ОктанЮг, они сказали что 80 есть и будет.
Последний раз заправлялся по 23 рубля в мае, но сейчас почти не езжу, в командировке на 4 недели, жужик с мной, но и всего стального с собой набрал , чего за руль лишний раз лезть?
В соседней Адыгее тоже бензин есть, но там и 80 боязно лить, эти джигиты на всем химичат-разводят 
_________________ "Запорожец старый купили, разваленный!" (с) Э. Успенский |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Андрей69

Статус: Offline Зареєстрований: 23.05.2008 Повідомлення: 10 Звідки: Украина, Запорожье Моє авто: Заз 968м1
|
Додано: 12 Червень 2011 19:41 Заголовок повідомлення: |
|
|
Весна-Осень 76 или 80. Летом приходится добовлять 92.Температура-70-90 в жару на датчике, появляется калильное зажигание при 60 нормально.Химичу 2-части 76или80 1-часть 92.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
kubanoid

Статус: Offline Зареєстрований: 12.03.2006 Повідомлення: 1057 Звідки: Краснодар Моє авто: ЗАЗ-968М 1993 г., Nissan Terrano-II, 2001 г.
|
Додано: 19 Липень 2011 12:33 Заголовок повідомлення: |
|
|
Alex-968m писав(ла): |
В сложившейся ситуации прорабатываю 3 варианта решения, у всех свои плюсы и минусы:
1. Толерантный. Приспособить родной двиг к работе на том, что дают, т.е. - АИ-95. Путем повышения степени сжатия до требуемых 10 (фрезеровать голову или цилиндры, а может аргоновой сваркой залить лишний объем камеры сгорания, а может и то, и другое, не знаю пока что лучше и эффективнее).
+ Остается родной двиг, соответственно, аутентичность и отсутствие головняков с гайцами
+ Снижение расхода
+ Повышение мощности (особенно актуально в свете предполагаемой установки кондиционера)
- Загнутые клапаны при срезании текстолитки (реально ли сделать выемки в поршне?)
- Ресурс и надежность переделанного движка (которые и без этого не на высоте) - ?
- Смущает написанное выше про принципиальную несовместимость нашего движка с высокооктановым бензином (вне зависимости от степени сжатия). |
В связи с грядущей капиталкой думаю пойти по этому пути, все равно 80-й скоро исчезнет "как класс"
Но когда начал рыться по этому вопросу на нашем форуме, то погряз во множестве мнений, даже если отбросить частые вопли что "тавродвиг наше фсё!.
Перелопатив эту тему: http://www.zaz.kiev.ua/forum/viewtopic.php?t=4933 , тоже не смог прийти к выводам, что же будет оптимально в плане цены-надежности-трудозатрат.
Реально, пора делать прикрепленную спецтему "переход на высокооктановый бензин для "чайников" по аналогии с карбюраторными темами
_________________ "Запорожец старый купили, разваленный!" (с) Э. Успенский |
|
Повернутися до початку |
|
 |

|
Додано: 19 Липень 2011 21:47 Заголовок повідомлення: |
|
|
НасЕчёт встречи поршней и клапанов при фрезерованных/залитых камерах сгорания и поршневой "на 76" - я тут краем уха слыхал о Жигуарской поршневой "на 76 с выемками". Это с 1100 кубиков Самары, штоле.
Видимо, редкость.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Dr.Hartman

Статус: Offline Зареєстрований: 02.01.2011 Повідомлення: 742 Звідки: Мелитополь
|
Додано: 20 Липень 2011 07:09 Заголовок повідомлення: |
|
|
Поршни от САМАРЫ 1.1 не помогут , да и при расточке на 79 поршни 2105 не спасут от загиба клапанов по причине конструкции двигателя т.е. V-образник ,головы стоят в разные стороны по вращению колена .В родных поршнях выемку под клапана не сделаешь,мяса не хватит,а вот чугунная пара шестерни ГРМ самое то,реальный выход в данной ситуации.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

Статус: Offline Зареєстрований: 12.07.2011 Повідомлення: 7 Звідки: Луцьк Моє авто: ЗАЗ 968М
|
Додано: 20 Липень 2011 14:09 Заголовок повідомлення: |
|
|
Розточка, випередження, приточка та інша фігня-муйня неврятує зазавські двигуни від передчасного виходу з ладу при використанні 92, 95 бензинів.
Фішка в чому:
В 968 двигуні газорозподілення побудованоно таким дибільним чином, що робочий хід поршня (в еквівалентті на рух колінвалу) до відкриття вип. клапана становить лише 120 град. відповідно лише в цей момент відбувається передача кінетичної енергії руху поршня в обертальний рух колінвала. В той час коли в двигунах розрахованих під 92, 95 цей кут становить 150-160 град. що значно збільшує потужність за рахунок бльш продовженої дії газів на поршень, а відповідно і на колінвал.
І нам, без сут"євої втрати потужності не вдасться виставити кут таким чином, щоб суміш згоряла до початку такту випуску. Теоретично на оборотах 0-2000 об/хв проблем бути не повинно, а на об. +2000 виникнуть труднощі, паливо недокінця згроратиме, а вип. клапан вже відкриється.
При цьому всьому бензини А 92, 95, 98 мають вищу температуру згорання, що навіть при теоретично правильних кутах ГРМ, буде негативно сказуватись на температурному режимі двигуна, з повітряним охолодженням.
Тому краще не займатися дурницями і шукати та шукати заміну рідного двигуна.
Останній раз редагувалося: Vovochka (20 Липень 2011 17:11), всього редагувалося 2 раз(ів) |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Димас

Статус: Offline Зареєстрований: 26.02.2010 Повідомлення: 410 Звідки: ХАРЬКОВ
|
Додано: 20 Липень 2011 15:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
Vovochka писав(ла): |
Розточка, випередження, приточка та інша фігня-муйня неврятує зазавські двигуни від передчасного виходу з ладу при використанні 92, 95 бензинів.
Фішка в чому:
В 968 двигуні газорозподілення побудованоно таким дибільним чином, що робочий хід поршня (в еквівалентті на рух колінвалу) до відкриття вип. клапана становить лише 120 град. відповідно лише в цей момент відбувається передача кінетичної енергії руху поршня в обертальний рух колінвала. В той час коли в двигунах розрахованих під 92, 95 цей кут становить 150-160 град. що значно збільшує потужність за рахунок бльш продовженої дії газів на поршень, а відповідно і на колінвал.
І нам, без сут"євої втрати потужності не вдасться виставити кут таким чином, щоб суміш згоряла до початку такту випуску. Теоретично на оборотах 0-2000 об/хв проблем бути не повинно, а на об. +2000 виникнуть труднощі, паливо недокінця згроратиме, а вип. клапан вже відкриється.
При цьому всьому бензини А 92, 95, 98 мають вищу температуру згорання, що навіть при теоретично правильних кутах ГРМ, буде негативно сказуватись на температурному режимі двигуна.
Тому краще не займатися дурницями і шукати та шукати заміну рідного двигуна. |
И тем не менее были ЗАВОДСКИЕ двигатели 50-ки,рассчитанные под 92-й бензин со стандартным распредвалом.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

Статус: Offline Зареєстрований: 12.07.2011 Повідомлення: 7 Звідки: Луцьк Моє авто: ЗАЗ 968М
|
Додано: 20 Липень 2011 17:03 Заголовок повідомлення: |
|
|
Були, але як модульне рішення, а не серійне!
Це скоріш схоже на рацпропозицію якогось з інженерів того часу, щоб урвати премію до зарплати в 150 руб.; чи на дипломну роботу якогось студента вишу ніж на справжню конструкторську розробку. (моя думка, так як, я сам інженер-механік за освітою по даному напрямку! )
З принципів виробничого підходу 80-х:
Випустили приміром партію 100000 тис таких авто, проаналізували поломки і далі 40 почали клепати!
Якщо все так було гладко то до 92 року не випускали б 40-ки, адже різниці в конструкції з виробничої точки зору мінімальні! А на ресурсі двигуна це відображається не самим найкращим чином!
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Dr.Hartman

Статус: Offline Зареєстрований: 02.01.2011 Повідомлення: 742 Звідки: Мелитополь
|
Додано: 20 Липень 2011 19:44 Заголовок повідомлення: |
|
|
Vovochka писав(ла): |
І нам, без сут"євої втрати потужності не вдасться виставити кут таким чином, щоб суміш згоряла до початку такту випуску. Теоретично на оборотах 0-2000 об/хв проблем бути не повинно, а на об. +2000 виникнуть труднощі, паливо недокінця згроратиме, а вип. клапан вже відкриється. |
Да почти все моторы так же работают,ТВС догорает в тракте выпуска.
Цитата: |
Випустили приміром партію 100000 тис таких авто, проаналізували поломки і далі 40 почали клепати! |
С повышением октанового числа,автоматически прилипает проблема с охлаждением,поэтому было много проблем которых не могли решить конструктора.Здесь на форуме никто не обсуждал принудительное охлаждение голов, ведь они самые тепло нагруженные детали всего ДВС, ежели внедрить жидкостное охлаждение голов как на каком то фольце жуке , то Вы забудете что такое прогар поршня, прогар клапанной тарелки,да и повышенная температура двигателя,и ресурс автоматом прилипнет .
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

|
Додано: 20 Липень 2011 22:12 Заголовок повідомлення: |
|
|
В вихлопному колекторі "здорового" двигуна догорають переважно зольні частинки палива, а тут робоча суміш буде згорати!
з усім іншим згідний
|
|
Повернутися до початку |
|
 |

|
Додано: 21 Липень 2011 04:59 Заголовок повідомлення: |
|
|
Тут ещё вот что - а про настройку выхлопного тракта вы забыли. Для чего, собственно, и настраивают выхлопную систему - чтоб было не только свободное вылетание газов, но и также подпор смеси в цилиндре.
В нашем случае, с выхлопной туго дело... Короткая и слабонастроенная...
Цитата: |
з усім іншим згідний |
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

|
Додано: 21 Липень 2011 22:48 Заголовок повідомлення: |
|
|
Нууу...! Ви ще про будову атома розмочніть!
Тут інформації на вже на рік пожову, а ви про вихлопну починаєте!
Це взагал окрема тема.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
SIMON

Статус: Offline Зареєстрований: 22.02.2004 Повідомлення: 4955 Звідки: Харьков
|
Додано: 22 Липень 2011 19:47 Заголовок повідомлення: |
|
|
to Vovochka
Знов почаласьякась маячня про пергрів та передчасний вихід зі строю двигуна.
Дуже прикро чути це від інженера-механіка "по цьому напрямку". Сучасний А-92 що маемо у продажу на Україні по своїм показникам відповідае радянському А-76 і тому цілком відповідае експлуатаційним умовам двигуна МеМз-968 (якщо не вірете - можете зробити незалежну експертизу зразків палива). Двигуни 50 к.с. випускалися серійно, деталі є у заводських каталогах запчастин (результати чиїхсь там дипломних робіт та рацпропозицій там не розміщували).
А що до прошуків та встановлення якогось іншого двигуна, то ще простіше - купити разом з ним іншу машину і не займатись дурницями зовсім. 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |

|
Додано: 22 Липень 2011 19:52 Заголовок повідомлення: |
|
|
SIMON писав(ла): |
А що до прошуків та встановлення якогось іншого двигуна, то ще простіше - купити разом з ним іншу машину і не займатись дурницями зовсім. |
+1
ИМХО, можно понять спорт-намерения или от безысходности.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

|
Додано: 22 Липень 2011 20:06 Заголовок повідомлення: |
|
|
Ну чому там відповідає 92 я впевнено сказати не можу. Бо навіть теперішній АИ80 (А76) на різних заправках різної якості. Стверджувати що 92 скрізь настільки поганий і наближається до 76 я не можу і вмисне вишукувати поганий 92 це маразм!
Нарахунок передчасного виходу з ладу так все просто: F1=-F2
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
SIMON

Статус: Offline Зареєстрований: 22.02.2004 Повідомлення: 4955 Звідки: Харьков
|
Додано: 22 Липень 2011 20:18 Заголовок повідомлення: |
|
|
Є досвід багаторічної безпроблемної експлуатації МеМз-968 на 92-гому. Якість його на різних заправках приблизно однакова (незалежно від ціни). Практичні результати доводять зворотнє - на 92-гому тепловий режим двигуна в нормі, детонація та дизелінг відсутні. На 80-му є детонація та дизелінг. Регулювання системи запалення майже не дає результатів. Останній тест роботи на 80-му проводив взимку цьго року(після чергової розмови про якість), паливо брав на хорошій перевіреній заправці, але результат був саме такий як я вже розповідав.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vovochka

|
Додано: 22 Липень 2011 23:33 Заголовок повідомлення: |
|
|
Ну якщо чесно, то весною та восени інколи практикую 1:3 розводити 80й 92м
Але результатів від такої бадяги особливо й не помічав! Може й справді один і той же бензин в обох колонках? Не знаю!?
|
|
Повернутися до початку |
|
 |

|
Додано: 23 Липень 2011 07:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
Да хоть заразводись его, он один хрен одинаковый.
У нас примерно также местами. Кстати, именно у нас - один насос из одной бочки качает на три (!) колонки, как оказалось
Теперь АЗС простаивает без клиента
Разве что, залётный кто заправится 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Alex-968m

Статус: Offline Зареєстрований: 21.05.2007 Повідомлення: 777 Звідки: Сочи, Краснодарский край Моє авто: Зеленый ЗАЗ-968МД 1985 г. "Черноморский экспресс"
|
Додано: 06 Серпень 2011 13:35 Заголовок повідомлення: |
|
|
Dr.Hartman писав(ла): |
при расточке на 79 поршни 2105 не спасут от загиба клапанов по причине конструкции двигателя т.е. V-образник ,головы стоят в разные стороны по вращению колена |
А если и поршни соответственно в разные стороны повернуть? Они же симметричны кроме углублений в камере сгорания.
А насколько реально наварить аргоновой сваркой родные, сделав необходимые объем камеры сгорания и углубления?
_________________ Запорожец - это маленькая Татра! |
|
Повернутися до початку |
|
 |
|