|
ЗАЗ Форум Присвячений автомобілям Запорожець
|
|
|
|
Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
hide
Статус: Offline Зареєстрований: 11.06.2022 Повідомлення: 455
Моє авто: 968МБ (1988-XII)
|
Додано: 15 Серпень 2023 22:53 Заголовок повідомлення: "Виртуальный тахометр" |
|
|
Делюсь информацией.
Я сделал подшёты под "виртуальный тахометр": https://apx6u.app.goo.gl/uwNa
Сдесь можно понять, при какой скорости движеня, на какой передачи примерно какие обороты двигателья бывают.
"Нзменить" передачю можно шёлкнув на её мышкой (по умолчяню 4-ая). Обороты можно регулировать перемешая ползун RPM.
Ешё там есть другие функции.
За основу взято КПП "сороковки" с штатными передаточными числами. Точное число пошитано по зубям шестерней.
Шыни И-151.
Погрешность на низких скоростях больше. На четвёртой, думаю, +- 50 RPM от указаной скорости, не более.
Может кому будет интересно/полезно...
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Barbarossa НашКузьмич

Статус: Offline Зареєстрований: 23.01.2009 Повідомлення: 3187 Звідки: Кам’янець-Подільський, Україна Моє авто: ЗАЗ-965А, ЗАЗ-968М
|
Додано: 24 Вересень 2023 17:43 Заголовок повідомлення: |
|
|
Запорожець ніколи не страждав від проблем з контролем над обертами, тут це зайва приблуда. Якщо мова про повітряний МеМЗ, то тут своїх болячок вистачає без тахометра. ІМХО)) Бля, останнім часом путаю тахограф з тахометром
В 30-ці тахометром є лампочка тиску оливи, що згасає при 40-70 км/год на 4-й передачі, в залежності від стану двигуна 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

Статус: Offline Зареєстрований: 13.07.2006 Повідомлення: 4794 Звідки: Донецьк->Піддубне->Запоріжжя->Дніпро Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і
|
Додано: 27 Вересень 2023 22:02 Заголовок повідомлення: |
|
|
На моєу було так, швидкість 70 - температура 70, швидкість 90 - тмпература 90, на холостих влітку 60, взимку 40, лампочка не блимала, мастило Wolver та/або Lukoil.
А от той тахометр досить легко забивається в електронні таблиці(OfficeCalc, Excell, і т.і.), ці програми навіть дітлахи в школі вивчають.
Колись робив розрахунки, але для того щоб на спідометр нанести мітки максимального крутного моменту на різних передачах(різним кольором, раніше таке було на мотоциклах BMW DKW, часів другої світової війни), але забив на те, то новачкам треба, а як не вилазиш з за керма, то там "сракою" чуєш, як треба їхати та коли переключатись.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Компромисс
Статус: Offline Зареєстрований: 21.04.2009 Повідомлення: 1684 Звідки: Днепропетровская обл. Моє авто: ЗАЗ 968М, Sens 1.3
|
Додано: 27 Вересень 2023 22:35 Заголовок повідомлення: |
|
|
Barbarossa писав(ла): |
Запорожець ніколи не страждав від проблем з контролем над обертами, тут це зайва приблуда. Якщо мова про повітряний МеМЗ, то тут своїх болячок вистачає без тахометра. ІМХО)) |
Ну, разве что "ИМХО" ).
Для меня тахометр очень даже интересен (на любой машине) - кроме текущего небесполезного наблюдения за оборотами с соответствующими выводами это контроль работы системы зажигания и правильная регулировка х.х. (для карбюраторных.)
Если нет тахометра, то машина даже как бы некомплектная.
Хотя некоторые современные "чистые пользователи" тоже не понимают, зачем оно им...
_________________ Если дела идут хорошо, значит вы чего-то не заметили... |
|
Повернутися до початку |
|
 |
hide
Статус: Offline Зареєстрований: 11.06.2022 Повідомлення: 455
Моє авто: 968МБ (1988-XII)
|
Додано: 28 Вересень 2023 22:59 Заголовок повідомлення: |
|
|
Лично мне ета информация об виртуальном тахометре помогла понять, какие обороты на каких передачях. Опыта езды на ЗАЗе у меня меньше чем у любова из вас.
Если честно, то не думал, что при скорости 90 км/ч уже 3000 оборотов, а при 100 - уже целых 3700
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
|
|
Ви не можете починати теми Ви не можете відповідати на повідомлення Ви не можете редагувати свої повідомлення Ви не можете знищити свої повідомлення Ви не можете голосувати в опитуваннях
 |
|